Crepes Suzette

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Crepes Suzette
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintatésztához:
1 evőkanál brandy
2 teáskanál kristálycukor
másfél dkg olvasztott vaj
15 dkg liszt
2 db tojás
2 és fél dl tej
Az öntethez:
másfél dl Grand Marnier likőr
2 és fél dl narancslé
dl citromlé
1 evőkanál frissen reszelt citromhéj
6 dkg vaj
1 evőkanál frissen reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. A palacsintatésztához a hozzávalókat turmixgépbe tesszük (1. kép), és szakaszos üzemmódban, 40 másodperc alatt csomómentesre keverjük. A tésztát tálba vagy kancsóba öntjük, és fóliával letakarva 60 percet állni hagyjuk. A palacsintatészta mindig tejszínsűrűségű legyen; ha az állás alatt besűrűsödne, kevés tejjel vagy vízzel hígítsuk.

2. Beolajozott, 10 cm átmérőjű palacsintasütőbe 2-3 evőkanálnyi palacsintatésztát merünk és egyenletesen szétfolyatjuk az alján. Közepes tűzön 1 percig sütjük, amíg az alja megpirul, megfordítjuk, ás a másik oldalát is pirosra sütjük (2. kép). A kisült palacsintákat tányérra halmozzuk, és a konyharuhával lefedjük, hogy meleg maradjon. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy; ha kell, időnként újra beolajozzuk a palacsintasütőt.

3. Az öntethez lábosban felmelegítjük a vajat, beletesszük a cukrot és közepes tűzön karamellizáljuk. Reszelt citrom és narancshéjjal ízesítjük, narancslével, citromlével és Grand Marnier-val felöntjük (3. kép), majd fedő nélkül 10 perc alatt összefőzzük.

4. 210°C-ra előmelegítjük a sütőt. A palacsintákat négyrét hajtjuk és a tűzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a mártást (4. kép), és 10-15 percig sütjük. Melegen, tejszínhabbal vagy fagylalttal díszítve tálaljuk.

Crepes Suzette Crepes Suzette Crepes Suzette Crepes Suzette
Kellő óvatossággal lángoló palacsintákat is készíthetünk. Ehhez 2 evőkanál Grand Marnier-t, esetleg konyakot vagy más narancslikőrt kávékiöntőben felmelegítünk. Az asztalnál meggyújtjuk, és még lángolva a palacsintákra öntjük. A fenti palacsintatésztát bármilyen édes palacsintához felhasználhatjuk. Kedvünk szerint állíthatjuk össze a tölteléket, és a tejszínhabbal vagy fagylalttal tálaljuk.
Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
szólj hozzá, értékelj