Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
másfél dl Grand Marnier likőr
3 és fél dl keményre vert tejszín
1 evőkanál frissen reszelt narancshéj
2 és fél dl narancslé
1 evőkanál zselatin
igény szerint hámozott, pirított mandula
néhány csepp vaníliaaroma
A díszítéshez:
1 db cikkekre vágott narancs
igény szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Egy 18 cm átmérőjű (kb. 1,5 literes) felfújtas tál kerületénél 5 cm-rel hosszabb alufóliacsíkot vágunk. A fóliát félbehajtjuk, és a tál köré tekerjük úgy, hogy a pereménél 5 cm-rel magasabbra érjen. Zsineggel rögzítjük (1. kép). Kevés olajjal kikenjük a felfújtas tál alját, oldalát és a fölé magasodó fóliát is.

2. Üvegtálban kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliaaromával, a Grand Marnier-val, a reszelt narancshéjjal és a narancslével. Gőz fölött addig kevergetjük, amíg besűrűsödik (2. kép). 3 evőkanál vízben feloldjuk a zselatint (3. kép), majd a tálat forró vízbe állítjuk, és addig kevergetjük, amíg a zselatinpor teljesen feloldódik. A zselatint a tojáskrémhez öntjük, és az üvegtálat jégbe állítva kihűtjük, közben időnként megkeverjük.

3. A tojásfehérjét egy másik tálban kemény habbá verjük, és a dermedő krémhez keverjük, majd a masszát az előkészített felfújtas tálba kanalazzuk (4. kép). Több órára, ha lehet, egész éjszakára behűtjük, amíg teljesen megkeményedik.

4. Tálaláskor óvatosan levesszük a "fóliagallért", a felfújt tetejét tejszínhabbal, pirított hámozott mandulával és zselével fényezett narancsgerezdekkel díszítjük. Édes teasüteményt kínálunk mellé.

Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt
Nem is olyan nehéz a zselatinnal dolgozni, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. Először is a zselatinport mindig hideg vízbe szórjuk, szitáló mozdulattal, így megpuhul és nem lesz csomós. Aztán a megpuhult zselatint az egész tálkával együtt állítsuk forró vízbe, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik.
A fóliagallér szerepe, hogy a felfújtat a helyén tartsa, amíg megszilárdul. Mindig nagyon óvatosan vegyük le!
Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Jégbe hűtött Grand Marnier felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
facebook