Meleg csirkemájsaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg csirkemájsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csirkemáj
15 dkg lecsepegtetett sült paprika
25 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
4 szelet szalonna
szükség szerint madársaláta
ízlés szerint egész feketebors

Elkészítés:

Vegyük ki az üvegből, szűrjük le és vágjuk csíkokra a sült paprikát. A sült paprika-csíkokat és a salátaleveleket egyenlően osszuk el négy tányéron. Sózzuk, borsozzuk meg a lisztet, és forgassuk bele a megtisztított, és vékonyan felszeletelt csirkemájdarabokat.

Hevítsünk fel egy serpenyőt, pirítsuk benne ropogósra a durvára aprított húsos szalonnát, majd szedjük ki konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk róla a zsiradékot.

Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, és süssük benne 30-60 másodpercig a májszeletek mindkét oldalát. Az edényt húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a vörösborecetet. Halmozzuk a sült csirkemájat a saláták tetejére, szórjuk rá a ropogós szalonnát, locsoljuk meg a serpenyőben maradt pecsenyelével, hintsük meg frissen őrölt fekete borssal, és azonnal tálaljuk.

Az étel javasolt elkészítési módja: legalább 1dl olajban a szalonna szeletekből süssünk kakastaréjokat, majd tegyük félre. A megmaradt zsiradékban süssük meg a paprikacsíkokat, s ezeket tegyük a salátára. Néhány kanálnyi borsos lisztben forgassuk meg a májszeleteket, majd a felesleget rázzuk le a májról. Amennyiben szükséges, egészítsük ki a zsiradékot, és süssük pirosra a májszeleteket, s tegyük őket a paprikákra. Friss olajból, borecetből, borssal és sóval keverjünk salátaöntetet. Ezzel leöntjük a salátát, melyet a kakastaréjokkal díszítünk.
Készítsünk el mindent előre, de csak akkor pirítsuk meg a májat és a szalonnát, amikor a vendégek asztalhoz ülnek.
Meleg csirkemájsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1626 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Meleg csirkemájsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
facebook