Meleg csirkemájsaláta



Elkészítés:
Vegyük ki az üvegből, szűrjük le és vágjuk csíkokra a sült paprikát. A sült paprika-csíkokat és a salátaleveleket egyenlően osszuk el négy tányéron. Sózzuk, borsozzuk meg a lisztet, és forgassuk bele a megtisztított, és vékonyan felszeletelt csirkemájdarabokat.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, pirítsuk benne ropogósra a durvára aprított húsos szalonnát, majd szedjük ki konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk róla a zsiradékot.
Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, és süssük benne 30-60 másodpercig a májszeletek mindkét oldalát. Az edényt húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a vörösborecetet. Halmozzuk a sült csirkemájat a saláták tetejére, szórjuk rá a ropogós szalonnát, locsoljuk meg a serpenyőben maradt pecsenyelével, hintsük meg frissen őrölt fekete borssal, és azonnal tálaljuk.