Sült polenta garnélával

Polenta pasticciata ai gamberi

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült polenta garnélával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag polenta
100 dkg garnélarák
1 maréknyi friss gomba
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 dl fehérbor
igény szerint vaj
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

Lágy polentát készítünk, kihűtjük, majd felszeleteljük.

A szeleteket vajjal kikent sütőlapra egymás mellé fektetjük úgy, hogy azt teljesen befedjék.

A garnélát a páncéljától és ereitől megtisztítjuk.

Serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és a rákokat rövid ideig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott gombát, fokhagymát és a petrezselymet.

Felöntjük a fehérborral meg a zöldséglevessel, megfőzzük.

A borssal és a szerecsendióval ízesítjük, majd a garnélákat szűrőkanállal kiesszük, lecsepegtetjük, elosztjuk a polentaszeleteken.

Előmelegített sütőben néhány perc alatt átsütjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
25 dkg kukoricadara
15 dl víz
igény szerint

1. Fazékban a sós vizet csipetnyi kukoricadarával felteszünk főni, ezzel megelőzhetjük a dara csomósodását. A többi kukoricadarát lassan, állandó keverés mellett a forrásban lévő vízbe szórjuk.

2. Ekkor csökkentjük a hőt, és állandó keverés mellett a darát 45 percig főzzük. Minél jobban keményedik a polenta, annál erősebben kell keverni. Ha mégis csomó képződik benne, azt a keverőlapáttal a fazék oldalán szétnyomkodjuk.

Vigyázat: a kása nagyon forró lesz. Főzés közben hólyagok keletkeznek, amik szétpukkannak és kispriccelhetnek a fazékból.

A polenta akkor kész, ha elválik az edény aljáról (a fazék alján esetleg egy égettebb kéreg képződik), deszkára kiborítjuk, és kés lapjával elsimítjuk. Amíg forró, cérnával, ha kihűlt, késsel könnyen szeletelhető.

Sült polenta garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1344 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült polenta garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja