Burgonyás sajtlepény

Frico con patate

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás sajtlepény
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db burgonya
40 dkg montasio sajt
2 dl húslé
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát és burgonyát vékony szeletekre vágjuk.

2. Serpenyőben felhevítjük a vajat, a hagymát megpároljuk benne.

3. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük a húslével, és a burgonyát lassan puhára főzzük.

4. Közben felkockázzuk vagy vékony szeletekre gyaluljuk a montasio sajtot, majd amikor a krumpli elfőtte a levét és megpuhult, a sajtot rászórjuk. Hagyjuk ráolvadni, megpirulni, hogy a frico peremén barnára sült héj keletkezzen.

5. Közben a sajt kiolvadt zsírját lekanalazzuk. A lepényt forrón tálaljuk.

A frico olyan sajtlepény, melyet addig kell a serpenyőben pirítani, míg kemény és ropogós lesz. A camiai vidék jellegzetes ételének számtalan elkészítési változata ismert, majd' minden falunak, minden alpesi völgynek megvan a maga receptje. Azelőtt a frico a pásztorok és erdőmunkások kedvenc eledele volt, ma népszerű előétel. Burgonyával és más hozzávalókkal is dúsítható, ilyenkor sajtomlettre emlékeztet. A világ legnagyobb fricóját az udinei szakácsok szövetsége készítette el. Erre a célra különleges serpenyőt gyártottak Ausztriában, melynek átmérője három méter, súlya pedig hat mázsa volt. A benne sütött lepény három mázsánál is többet nyomott.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Burgonyás sajtlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2861 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Burgonyás sajtlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista