Pesztó

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pesztó
Eszközök: szűrő, turmixgép
Eljárások: turmixolás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
1 csipet tengeri só
másfél dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál parmezán sajt

Elkészítés:

1.A bazsalikomleveleket mossuk meg jól, szedjük ki egy szűrőedénybe, majd várjuk meg, míg lecsepeg.

2.Tegyük konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd az egészet a gép segítségével pépesítsük.

3.Szedjük át kis üvegekbe, zárjuk le jól, majd fagyasztószekrényben tároljuk.

4.Felhasználás előtt egy órával célszerű kivenni a fagyasztóból, majd a maradék újra lefagyasztható.

Ezt a pesztót tartósítószer és hőkezelés nélkül készítettük, fagyasztva sokáig megőrzi frissességét.

A fenyőmaggal készült pesto Észak-Olaszország Liguria tartományából és annak fővárosából, Genovából származik. Hagyományosan trenettével (a mi keskeny metéltünkhöz hasonló tészta) tojással gyúrt tésztafélével tálalják, amely a fetuccinére hasonlít. Mártásként gnocchihoz, húsokhoz és halakhoz használhatjuk. Mártogatónak is jó. A pestó jól variálható. Számtalan változata létezik.
A pestót, fenyőmag hiányában, készíthetjük mandulából, vagy dióból is.
Pesztó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 14424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Pesztó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
most van szezonja