Görög kétszersült

Paximadia

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög kétszersült
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál szezámmag
25 dkg apróra vágott dióbél
100 dkg liszt
½ teáskanál őrölt ánizs
1 teáskanál vaníliás cukor
3 teáskanál sütőpor
2 és fél dl étolaj
6 db tojás
¼ teáskanál

Elkészítés:

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

2. A sütőport és a sót a liszttel egy tálban összekeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, a cukrot, az olajat, 5 felvert tojást, a vaníliás cukrot és az ánizst beletesszük, és az egészet sima tésztává gyúrjuk össze.

3. A tészta egyik felét vékonyra nyújtjuk, megszórjuk a dió felével, és szorosan feltekerjük. A másik felével ugyanígy járunk el.

4. A tekercseket kivajazott tepsire tesszük, 1 felvert tojássárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 30 percig sütjük.

5. Hagyjuk kissé kisülni, majd szeletekre vágjuk őket. Ezután a szeleteket további 15 percig sütjük a sütőben, amíg kezdenek megpirulni.

6. A kétszersültet hagyjuk teljesen kihűlni, és légmentesen záródó edényben tároljuk (kb. 1 hónapig eltartható).

Görög kétszersült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Görög kétszersült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
google+