Tatárbifsztek

Tatárhús

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tatárbifsztek
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg bélszín
1 csapott evőkanál
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál Piros arany
1 evőkanál mustár
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál Erős Pista
1 teáskanál frissen őrölt köménymag
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál fehér bors
10 dkg lágy vaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
A díszítéshez:
1 kis fej zöldsaláta
1 fej szeletelt lilahagyma

Elkészítés:

1. A pácolt bélszínt, ízlés szerint finomabbra vagy szálasabbra daráljuk. (Természetesen fenti ízesítőkből és fűszerekből egyszerre nem szokás az összeset használni. Kiválasztjuk és előkészítjük a kívántakat.)

2. Házias tálalása: a bélszínhez keverjük a vajat, a tojássárgáját, a vörös-, és fokhagymát, sót, valamint az összes kiválasztott fűszert és ízesítőt. Pirított zsemle- vagy kenyérszeletekkel tálaljuk. Tojás nélkül készítve, hűtőszekrényben 2-3 napig eltartható.

3. Éttermi tálalása: egy nagyobb tál közepére helyezzük a korong alakúra formázott bélszínt, melyet villával húzott csíkokkal díszítünk. A közepébe nyomott mélyedésbe helyezzük a tojás sárgáját, melyet napsugarak alakjában körberakunk vajlapocskákkal, ezekre lilahagyma-karikákat helyezünk. A bélszín köré rendezzük a salátalevelekbe helyezett ízesítőket és fűszereket. Saját üvegében adjuk mellé a Worchestershire szószt.

Fogyasztása: villával a bélszínbe keverjük a tojássárgát, a fűszereket és az ízesítőket. Damasztszalvétába helyezett, háromszög alakúra vágott aranybarnára pirított zsemle- vagy toastkenyér-szeletekkel tálaljuk. A kenyérszeleteket megvajazzuk, majd ráhelyezzük a tatárbifszteket.

Fogyaszthatjuk oly módon is, hogy a tojássárgáját eleve a húshoz keverjük, és ízlés szerint, mindenki a tányérján készíti el a tatárbifszteket.

Díszíthetjük még kapribogyóval, valamint különböző színű olajbogyókkal is.

A bélszínt könnyű ledarálni, de összekeverni, főleg ha a vaj nem elég lágy, meglehetősen nehéz. Könnyebb összedolgozni, ha a feldarabolt húshoz hozzáadjuk az összes hozzávalót és finom lyukú darálón többször ledaráljuk. Még könnyebb elkészíteni, ha van a robotgépünknek kuter funkciója. Ezzel egészen finomra, homogénre apríthatjuk, s egyben keverhetjük is a húst és a többi hozzávalót. Természetesen ekkor a hagymát sem szükséges apróra vágni vagy zúzni.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Tatárbifsztek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 36345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Tatárbifsztek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

hírlevél