Görög saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög saláta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg feta sajt
2 db paradicsom
4 szem retek
Öntethez:
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ kiskanál oregánó
1 evőkanál piros borecet
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A fejessalátát leveleire bontjuk (1. kép), megmossuk, megszikkasztjuk, és falatnyi darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat.

2. Az uborkát héjastól felszeleteljük (2. kép). A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. A retket és a megtisztított hagymát vékony karikákra szeljük. Az uborkát a paradicsommal, a retekkel, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk.

3. A sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk (3. kép), és a salátára szórjuk.

4. Az olajat az ecettel, az oregánóval, sóval, borssal egy csavaros üvegbe töltjük, és alaposan összerázzuk (4. kép). Közvetlenül tálalás előtt a salátára öntjük.

Görög saláta Görög saláta Görög saláta Görög saláta
A fekete és a zöld olívabogyó egyaránt kitűnő ehhez a salátához. Ha szeretjük, adhatunk hozzá még összevagdalt ecetes hegyes paprikát és szardellát is.
Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1340 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj