Darálthús-rudak paradicsommártásban

Szudzukakia

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Darálthús-rudak paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott paradicsom
½ teáskanál őrölt római kömény
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db szikkadt zsemle
igény szerint olívaolaj
igény szerint liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A darált húst az előzőleg beáztatott, majd jól kinyomkodott zsemlével, a fokhagymával, a római köménnyel, sóval és borssal tálba tesszük, és jól összegyúrjuk.

2. A masszából 2 cm vastag, 8 cm hosszú rudakat formázunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a rudakat lisztben megforgatjuk, és a forró olívaolajban körben ropogósra sütjük.

3. Kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt olajba beletesszük a paradicsomot. Kis ideig sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletét, sózzuk, borsozzuk, és 5 percig gyenge tűzön pároljuk.

4. Hozzáadjuk a szudzukakiát, és 5 percig állni hagyjuk benne. Salátával és frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

A vagdalt "rudakat" praktikusabb bő zsiradékban (mint a rántott húst) kisütni. A mártást érdemesebb egy tiszta edényben kevés friss olajon elkészíteni.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Darálthús-rudak paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Darálthús-rudak paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár