Borban párolt tengeri sügér

Lavraki plaki

| Borban párolt sügér receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borban párolt tengeri sügér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz fehérbor
5 dkg friss kenyérmorzsa
1 fej karikára vágott hagyma
1 db szeletelt zellerszár
2 db karikára vágott újhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
2 db szeletelt paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál oregánó
3 evőkanál citromlé
2 db szeletelt citrom
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Díszítéshez:
igény szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát.

2. A szárzellert, az újhagymát, a petrezselymet, a paradicsomot és a fokhagymát hozzáadjuk, sóval és borssal fűszerezzük, és közepes lángon 5 percig főzzük.

3. Egy felfújtformát egy kis olajjal kikenünk, és kibéleljük az egymás mellé tett halfilékkel. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval megszórjuk, és citromlével meglocsoljuk. Elosztjuk rajta a zöldségkeveréket, és rátesszük a citromszeleteket. Borral felöntjük, és a kenyérmorzsával megszórjuk.

4. Az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Elrendezzük a tányérokon, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Borban párolt tengeri sügér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Borban párolt tengeri sügér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
hírlevél