Angolna paradicsommártásban

Heli me szalca domata

| Paradicsomos angolna receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Angolna paradicsommártásban
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg konyhakész angolna
3 nagyobb hámozott paradicsom
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
5 dkg vaj
1 teáskanál oregánó
1 csokor finomra vágott turbolya
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
Díszítéshez:
igény szerint friss kapor
Marinádhoz:
1 db citrom leve
1 evőkanál kapribogyó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az angolna előkészítésénél először a halat sóval dörzsöljük be, hogy nyálkátlanítsuk. Rövid idő után folyó vízzel leöblítjük a sót. A nyúzáshoz a hasi oldalon nyitjuk fel a bőrt a végbélnyílástól a fej felé, valamint 5 centiméterre a farok felé. A belsőségeket a fej irányába húzzuk ki, és a kopoltyúnál leválasztjuk. A gerincnél lévő, tömlőszerű vesét és a farokvesét eltávolítjuk. Ezután lehúzzuk a bőrt, és az úszókat a növésükkel ellentétes irányban levágjuk.

2. Az előkészített angolnát nagyobb darabokra vágjuk.

3. A citromléből, a kapribogyóból és sóból marinádot keverünk, és az angolnadarabokat 30 percig pácoljuk benne.

4. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a hagymát a fokhagymával megpároljuk. A szárazra itatott angolnadarabokat hozzáadjuk, és jól megpirítjuk. A paradicsompürét és a zöldfűszereket is beletesszük, és felöntjük a borral.

5. Ezután csökkentjük a hőfokot, és az angolnát 15 percig pároljuk.

6. A halat egy tálon elrendezzük, a vajat a mártáshoz keverjük, összeforraljuk, és leöntjük vele az angolnát. Kaporral díszítjük, és frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

Köretekkel, például főtt hilopitesz tésztával, burgonyával főételként is asztalra adható.
Egyszerűbb megtisztítani az angolnát, ha újságpapírral vagy sóba mártott tenyérrel megfogjuk az angolna farkát, ott a bőrét körbevágjuk, és egy harapófogóval megfogva lehúzzuk a bőrt a halról.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Angolna paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Angolna paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista