Görög sós sütemény

Almiresz Bukicesz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető olcsó
Görög sós sütemény
Adag: 2 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg reszelt kefalotiri sajt
10 dkg mogyoró
12 és fél dkg szobahőmérsékletű vaj
1 és ¼ dl tej
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 teáskanál sütőpor
1 db tojás
2 teáskanál kristálycukor
100 dkg liszt
2 teáskanál

Elkészítés:

1. Az olívaolajat, a vajat, a cukrot és sót kézi mixerrel felverjük.

2. A tejet a sütőporral tálba tesszük, és egymás után belekeverjük a sajtot, a lisztet és az olaj-vaj keveréket, amíg egységes masszát nem kapunk.

3. A tésztát átgyúrjuk, és 60 percre hideg helyre tesszük.

4. A tésztából kis darabokat elvéve vékony hengereket formázunk, és hármasával kis copffá fonjuk össze.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

6. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük, és elosztjuk rajtuk a fonatokat.

7. A tojássárgáját egy kis vízzel elkeverjük, megkenjük vele a copfokat, és mogyoróval díszítjük őket.

8. A fonatokat az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kezdenek kissé megpirulni.

A sós sütemények Görögországban rendkívül népszerűek. Egy jó házigazdának állandóan van otthon, hogy szükség esetén felszolgálhassa őket. Sós süteményeket bármely alkalommal szívesen rágcsálnak, akár az előételek között vagy kenyér helyett.
Görög sós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 923 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Görög sós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
most van szezonja