Görög sós sütemény
Almiresz Bukicesz



Elkészítés:
1. Az olívaolajat, a vajat, a cukrot és sót kézi mixerrel felverjük.
2. A tejet a sütőporral tálba tesszük, és egymás után belekeverjük a sajtot, a lisztet és az olaj-vaj keveréket, amíg egységes masszát nem kapunk.
3. A tésztát átgyúrjuk, és 60 percre hideg helyre tesszük.
4. A tésztából kis darabokat elvéve vékony hengereket formázunk, és hármasával kis copffá fonjuk össze.
5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
6. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük, és elosztjuk rajtuk a fonatokat.
7. A tojássárgáját egy kis vízzel elkeverjük, megkenjük vele a copfokat, és mogyoróval díszítjük őket.
8. A fonatokat az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg kezdenek kissé megpirulni.