Savanyú hal

Pszaria xidata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Savanyú hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl gyenge ecet
100 dkg konyhakész szardínia
vagy
100 dkg konyhakész durbincs
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
50 dkg karikára vágott hagyma
ízlés szerint szegfűbors
ízlés szerint egész feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halakat kívül-belül bedörzsöljük sóval.

2. Egy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpároljuk benne a hagymát.

3. Az ecetet és a fűszereket hozzáadjuk, és összeforraljuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletét, a halat a lébe tesszük, és kb. 30 percig állni hagyjuk benne.

4. Ezután üvegedényekben hideg helyre tesszük (hűtőszekrényben néhány napig eltartható).

Hidegen tálaljuk.

Változat: a füstölt és pácolt savanyú hallal tetszés szerinti haltálakat egészíthetünk ki.

Recinával kínáljuk.
Savanyú hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Savanyú hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista