Libamájrizottó

| Libamájas rizottó receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Libamájrizottó
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg rizs
100 dkg libamáj
½ csomó petrezselyemzöld
20 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg vaj
20 dkg zsír
5 dkg tisztított vöröshagyma
40 dkg zöldborsó
50 dkg csiperkegomba
ízlés szerint őrölt szurokfű
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A libamájat hideg vízben megmossuk, és egyszer egy centiméteres kockákra vágjuk.

2. A gombát jól megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk.

3. Megfelelő serpenyőben zsírt olvasztunk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Egyszerre adjuk hozzá a libamájat és a gombát, nyílt láng felett erős tűzön pirítjuk.

4. Ezután hozzáadjuk a külön megpárolt rizst és a vajon párolt zöldborsót. Fűszerezzük sóval, őrölt fehérborssal, majoránnával, őrölt szurokfűvel, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

5. Végül meghintjük reszelt sajttal, és mérsékelt tűzön jól összekeverjük.

6. 10 db egyforma leveses csészét vajjal jól kikenünk, beletesszük a már kész libamájrizottót, majd tűzálló tálra helyezzük. A csészéket eltávolítjuk, a tetejét reszelt sajttal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Pecsenyelével körülöntjük.

(Lukács István mesterszakács receptje)

Libamájrizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
Libamájrizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
recept beküldése