Libaleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Libaleves
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 300 dkg-os liba
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 szál póréhagyma
6 dkg tisztított zeller
10 dkg tisztított kelkáposzta
10 dkg tisztított csiperkegomba
10 dkg tisztított petrezselyemgyökér
25 dkg tisztított sárgarépa
½ csomó petrezselyemzöld
6 dkg tisztított karalábé
ízlés szerint sáfrány
ízlés szerint gyömbér
ízlés szerint
ízlés szerint egész feketebors

Elkészítés:

1. A megtisztított libát hideg vízben alaposan megmossuk, és 8 egyenlő részre vágjuk (máját, zúzáját is felhasználjuk). Megfelelő nagyságú edényben, hideg vízben feltesszük főzi.

2. Ha a leves felforrt, lehabozzuk, sózzuk, fűszerzacskót készítünk (melybe beletesszük az egész borsot, gyömbért, sáfrányt, fokhagymát), melyet zsineggel a fazék füléhez erősítünk.

3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vegyes zöldséget, a karalábét, a zellert, a vöröshagymát, a kelkáposztát, a gombát, a csemege zöldpaprikát és paradicsomot, valamint a csokorba kötött póréhagymát és petrezselyemzöldet.

Gyöngyöző forrással, mérsékelt tűzön 2,5-3 óra alatt készre főzzük.

4. Amikor a liba megfőtt, a levesből kivesszük, hideg vízben lehűtjük. A levest 10 percig pihentetjük, ezután finom szőrszitán leszűrjük. A levesben főtt zöldséget metéltre vágjuk. Leveses tálba tesszük a metéltre vágott vegyes zöldséget, gombát, és a bőrétől, csontjától eltávolított, metéltre vágott libahúst. Feltöltjük forró libalevessel, betétnek házilag készített eperlevelet, csigatésztát vagy finommetéltet adunk.

(Lukács István mesterszakács receptje)

Libaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
Libaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
facebook