Vagdalt libamell lencsepürével

| Vagdalt libamell receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vagdalt libamell lencsepürével
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg libamell
10 adag lencsepüré
25 dkg zsír
3 db zsemle
3 db tojás
3 dl tej
1 fej tisztított vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tisztított sárgarépa
1 db tisztított petrezselyemgyökér
ízlés szerint őrölt bazsalikom
ízlés szerint őrölt szurokfű
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A libamellet csontjáról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk, a mellcsontot félretesszük.

2. A lefejtett libahúst megmossuk, feldaraboljuk. Húsőrlőgépen ledaráljuk a libahúst, a borjúaprót és a tejben áztatott kicsavart zsemléket.

3. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a felvert egész tojásokat, lazán az egészet összekeverjük. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, majoránnával, őrölt szurokfűvel és őrölt bazsalikommal. Adunk hozzá zsíron párolt finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és finomra vágott petrezselyemzöldet. Az egész tölteléket alaposan összedolgozzuk, megízleljük, és ha szükséges, utánaízesítjük.

4. Ezután a vagdalt libahús tölteléket a visszamaradt csontra helyezzük, melyből libamell formát képezünk. Tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással, leöntjük olvasztott zsírral, szeletekre vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint megmosott szeletelt körtét teszünk mellé. Kevés csontlevet öntünk alá, sütőbe téve 60-90 percig állandó locsolás mellett szép pirosra sütjük. Köretnek lencsepürét adunk hozzá.

5. Lencsepüré készítése:

A lencsét kiválogatjuk, hideg vízben beáztatjuk, majd füstölt lében vöröshagymával, babérlevéllel, kevés füstölt csonttal puhára főzzük. Ha a lencse megfőtt, a füstölt csontot eltávolítjuk, fokhagymás rántással besűrítjük, sóval, kevés mustárral ízesítjük, majd tejfölt adva hozzá szitán átpasszírozzuk. A lencsét külön edényben tálaljuk fel, tetejére tehetünk ropogósra sült császárszalonnát.

(Lukács István mesterszakács receptje)

Testes vörösbort kínáljunk hozzá.
Adhatunk mellé burgonyapürét vagy vajon párolt idényzöldséget is.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Vagdalt libamell lencsepürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
Vagdalt libamell lencsepürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
lexikon

Kapcsolódó receptek (libamell összetevők alapján)