Hideg libamáj zsírjában, makói módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Hideg libamáj zsírjában, makói módra
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
140 dkg libamáj
1 db paradicsom
10 dkg tisztított vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
80 dkg libaháj
ízlés szerint szurokfű
ízlés szerint
ízlés szerint egész bors

Elkészítés:

1. A libamájat hártyájától megtisztítjuk, az epéjét és az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízben jól megmossuk, és tiszta ruhával szárazra töröljük. Sózzuk, őrölt szurokfűvel fűszerezzük, majd hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A libahájat megmossuk, nagyobb darabokra összevágjuk, és megfelelő nagyságú edényben, kevés vizet öntve alá, feltesszük sülni. Szeletelt vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd kisütjük.

3. Az előkészített libamájat a hűtőszekrényből kivesszük, lábasba helyezzük, majd rászűrjük a kisült libaháj zsírját, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a mosott, szeletelt jonatánalmát , csemege zöldpaprikát és a csemege paradicsomot. Sütőbe téve, egyenletes sütés mellett megsütjük.

4. Ha a libamáj megsült lapátkanál segítségével kivesszük a zsírjából, tárolóedénybe helyezve hagyjuk kihűlni.

5. A zsírját finom szőrű szitán leszűrjük. Ha a máj lehűlt, saját zsírjával feltöltjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

6. Ropogósra sült makói hagymával tálaljuk. Adhatunk hozzá erejétől megtisztított csemege zöldpaprikát és csemege paradicsomot.

(Lukács István mesterszakács receptje)

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Hideg libamáj zsírjában, makói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3723 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
Hideg libamáj zsírjában, makói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
tippek, fortélyok