Ludaskása sült paprikával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 adag libaaprólék
100 dkg rizs
1 db zeller
20 dkg gomba
20 dkg zsír
1 kávéskanál őrölt feketebors
5 dkg
20 db zöldpaprika

Elkészítés:

1. Két liba aprólékát (nyak, hát, far, láb, szárny, zúza, szív) feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főni.

2. A zöldségeket karikára vágjuk, s miután a hús megpuhult, hozzáadjuk.

3. Zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, petrezselymet, gombát és a rizst. Mindezt fölengedjük a félig megpuhult aprólékkal együtt. Sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk, majd összekeverjük az aprólékkal és meghintjük őrölt borssal.

3. A paprikát sütjük, közben forgatjuk. Ha kész hideg vízbe tesszük, és lehúzzuk a hártyáját. Ecetes, cukros, sós vízben átforgatjuk, állni hagyjuk, lecsöpögtetjük és olajjal meglocsolva tálaljuk a ludaskása mellé.

A sütőben megsütött paprika héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrón, amikor készen van, egy edényben alufóliával szorosan lefedve tartjuk 10-15 percig. Így saját gőzében párolódik egy kicsit és a héja könnyen lehúzhatóvá válik.

Hagyományos salátalé

Kép nélkül
1/2 dl borecet
ízlés szerint kristálycukor
1 dl hideg víz
ízlés szerint

A hideg vizet tálba tesszük, hozzáöntjük az ecetet, beletesszük a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg a só és a cukor feloldódik.

Ehhez az alapléhez ízlés szerint adhatunk bármilyen saláta olajat, fűszereket, hagymát, fokhagymát ízlés szerint.

Ludaskása sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 577 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
Kép nélkül
Ludaskása sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj