Tarama-saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tarama-saláta
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagy burgonya
1 doboz tőkehalikra
½ dl citromlé
1 csokor petrezselyem
másfél dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Lefedve, kis lángon puhára főzzük, majd leszűrjük, és villával összetörjük (1. kép).

2. A tőkehalikrát tálba töltjük, elektromos habverővel 2 percig verjük, majd a burgonyát állandóan kevergetve beledolgozzuk (2. kép).

3. A citromlével és az olajjal gazdagítjuk, majd 5 percig erőteljesen verjük (3. kép), hogy könnyű, habos legyen.

4. 120 percre jégbe hűtjük. A petrezselymet összevagdaljuk (4. kép). A pástétomot a tálra halmozzuk, a petrezselyemmel megszórjuk.

Szobahőmérsékleten, kenyér és olívabogyó kíséretében tálaljuk.

Tarama-saláta Tarama-saláta Tarama-saláta Tarama-saláta
Jól záródó dobozban a hűtőszekrényben egy hétig is eltartható. Tálalás előtt 1 órával szobahőmérsékletre állítjuk. A tarama-salátát nemcsak puha kenyérrel, de nyers zöldségfélével is kínálhatjuk.
A tarama-salátát finomra reszelt vöröshagymával is ízesíthetjük: a hagyma levét kinyomkodjuk, ez kerül a keverékbe, de a rostokat kidobjuk. Főtt krumpli helyett vízbe áztatott, kinyomkodott szikkadt kenyérrel is készülhet.
Száraz pezsgő illik hozzá.
Tarama-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Tarama-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
most van szezonja