Tzatziki pitával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tzatziki pitával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db reszelt kígyóuborka
5 dl joghurt
2 db pita
1 csokor apróra vágott kapor
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Egy szűrőt batisztruhával vagy gézzel kibélelünk, és beletöltjük az uborkát (1. kép).

2. A ruhát felül összefogva az uborkát kinyomkodjuk (2. kép), majd tálba öntjük.

3. A joghurtot, a fokhagymát és a kaprot hozzáadjuk, egy evőkanál olívaolajjal elkeverjük (3. kép). Megfűszerezzük, majd folpackkal letakarva 120 percre, esetleg 1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

4. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A pita-kenyeret éles késsel, óvatosan két lapba vágjuk (4. kép), vágott felüket a maradék olajjal megkenjük. A kenyérszeleteket 8-8 cikkbe szabjuk, majd tepsire fektetve kb. 20 percig sütjük. Hidegen a jégbe hűtött mártásba mártogatjuk.

Tzatziki pitával Tzatziki pitával Tzatziki pitával Tzatziki pitával
Tzatziki pitával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Tzatziki pitával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
lexikon