Meleg makrélás-céklás saláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg makrélás-céklás saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg újburgonya
25 dkg konzerv cékla
3 evőkanál dióolaj
5 dkg dióbél
2 szál angol zeller
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál tormaszósz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A falatnyi darabokra vágott burgonyát sós vízben 12-15 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Közben tördeljük össze a makrélafilét, a főtt céklát pedig vágjuk fel darabokra. Szűrjük le a burgonyát, és hagyjuk kissé hűlni. Az öntethez való alapanyagokat: a dió- és napraforgóolajat, a citromlét és a tormaszószt keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tegyük mély tálba a burgonyát, a bőre nélküli makrélát, a céklát, a vegyes salátalevelet, a vékonyan felszeletelt zellerszárat és a darabolt diót, csurgassuk rájuk az öntetet, majd óvatosan forgassuk össze.

Mivel az alapanyagok többsége felhasználásra készen is megvásárolható, így csak a burgonyával van tennivaló.
Meleg makrélás-céklás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Meleg makrélás-céklás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
pinterest