Kukoricás paradicsom-krémleves



Elkészítés:
1. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, a hagymát puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkehúsport (1. kép).
2. Meghámozzuk a paradicsomot, kanállal kivesszük a magját (2. kép), húsát feldaraboljuk.
A paradicsompürével, a kukoricakonzerv háromnegyedének turmixolásával elkészített kukoricapürével és a lecsöpögtetett maradék kukoricaszemekkel együtt a lábosba tesszük (3-4. kép).
3. Sóval és chilivel fűszerezzük, majd állandó kevergetés mellett összemelegítjük.
Egy-egy kanál tejföllel díszítve tálaljuk.
Tortillát kínálunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tortilla
1. A kétféle átszitált lisztet nagy tálban összekeverjük (1. kép). A közepébe mélyedést készítünk, amelybe apránként beleöntjük a meleg vizet.
Széles, lapos késsel kemény tésztává keverjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. 3 percig erőteljesen gyúrjuk (2. kép), amíg sima lesz.
2. A tésztát annyi adagra osztjuk, ahány tortillát szeretnénk. Egyszerre csak 1 adagot nyújtunk ki lisztezett deszkán, nagyon vékonyra (papírvékonyságúra) (3. kép). Félretesszük, és ugyanezt megismételjük a többi adaggal is. A még ki nem nyújtott adagokat műanyag fóliával letakarva tároljuk, nehogy kiszáradjanak.
3. A vastag falú, szárazon hagyott palacsintasütőt vagy a lapos kerámia sütőtálat felmelegítjük, és a tortillákat egyenként kisütjük (4. kép). Ha a széle kezd felpöndörödni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Néhány másodperc sütési idő bőven elegendő! Ha a lepergett liszt kezd megégni a serpenyőben, töröljük ki nedvszívó konyhai papírral.