Kukoricás paradicsom-krémleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricás paradicsom-krémleves
Eszközök: kés, lábas, turmixgép, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kukorica
3 db paradicsom
1 fej hagyma
¼ teáskanál
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál csirkehúslevespor
1 dl tejföl
ízlés szerint chilipor

Elkészítés:

1. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, a hagymát puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkehúsport (1. kép).

2. Meghámozzuk a paradicsomot, kanállal kivesszük a magját (2. kép), húsát feldaraboljuk.

A paradicsompürével, a kukoricakonzerv háromnegyedének turmixolásával elkészített kukoricapürével és a lecsöpögtetett maradék kukoricaszemekkel együtt a lábosba tesszük (3-4. kép).

3. Sóval és chilivel fűszerezzük, majd állandó kevergetés mellett összemelegítjük.

Egy-egy kanál tejföllel díszítve tálaljuk.

Tortillát kínálunk mellé.

Kukoricás paradicsom-krémleves Kukoricás paradicsom-krémleves Kukoricás paradicsom-krémleves Kukoricás paradicsom-krémleves
A levest légmentesen záródó edényben akár 4 hétre is lefagyaszthatjuk.
Érdemes minden alapanyagot otthon tartani, hogy bármikor elkészíthessük ezt a gyors levest.

Tortilla

Tortilla
10 dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
2.5 dl víz

1. A kétféle átszitált lisztet nagy tálban összekeverjük (1. kép). A közepébe mélyedést készítünk, amelybe apránként beleöntjük a meleg vizet.

Széles, lapos késsel kemény tésztává keverjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. 3 percig erőteljesen gyúrjuk (2. kép), amíg sima lesz.

2. A tésztát annyi adagra osztjuk, ahány tortillát szeretnénk. Egyszerre csak 1 adagot nyújtunk ki lisztezett deszkán, nagyon vékonyra (papírvékonyságúra) (3. kép). Félretesszük, és ugyanezt megismételjük a többi adaggal is. A még ki nem nyújtott adagokat műanyag fóliával letakarva tároljuk, nehogy kiszáradjanak.

3. A vastag falú, szárazon hagyott palacsintasütőt vagy a lapos kerámia sütőtálat felmelegítjük, és a tortillákat egyenként kisütjük (4. kép). Ha a széle kezd felpöndörödni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Néhány másodperc sütési idő bőven elegendő! Ha a lepergett liszt kezd megégni a serpenyőben, töröljük ki nedvszívó konyhai papírral.

Kukoricás paradicsom-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1469 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Kukoricás paradicsom-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
pinterest