Átpirított hagymaleves
Gratinée des Halles



Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
2. A vajat fazékban felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát.
3. Összepirítjuk a liszttel, majd felöntjük a forró húslével. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőt, és fedő alatt 30 percig hagyjuk csendesen főni.
Sóval-borssal ízesítjük.
4. A bagettet vékonyan felszeleteljük, megpirítjuk.
5. A levest tűzálló csészékbe merjük, letakarjuk a bagettszeletekkel, megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben vagy grillben aranyszínűre pirítjuk, és azonnal forrón tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.