Osztriga melegen

Huitres chaudes

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Osztriga melegen
Eszközök: grillező, kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db osztriga
másfél dkg vaj
4 kis fej mogyoróhagyma
másfél dl créme fraiche
1 evőkanál konyak
½ teáskanál currypor
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. Az osztrigákat felnyitjuk (a levét felfogjuk), a kagylóhúst a héj alsó részében hagyjuk. A grillsütőt felmelegítjük.

2. A megtisztított, finomra vágott hagymát az osztriga levével fazékba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és a felére besűrítjük.

3. Hozzáadjuk a tejszínt, fehér borssal, a curryvel meg a konyakkal ízesítjük, és a harmadára sűrítjük.

4. Az osztrigákra kevés mártást öntünk, és addig grillezzük, amíg aranybarna színt kapnak.

5. A tányérokra egyenlő mennyiségben elosztjuk az osztrigákat (ehhez a fél kagylóhéjakat durva tengeri sóba ágyazhatjuk), és azonnal tálaljuk.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Az osztriga kinyitása meglehetősen nehéz, melyhez egy úgynevezett osztrigakés (arasznyi, kétélű, hegyes, erős kés) használatos. A kés hegyét a kagylóhéjak közé erőltetjük, kicsit feszegetve körbevágjuk, majd egy erőteljes mozdulattal szétpattintjuk a héjakat. Ha az osztriga könnyen kinyitható, akkor már nem él a kagyló. Az ilyen példányokat ne használjuk fel, mert mérgezők lehetnek.
Osztriga melegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
Osztriga melegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia kulinária Francia kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy... bővebben...
recepttár