Borjúkottlet zsályával és prosciuttóval

Saltimbocca

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Borjúkottlet zsályával és prosciuttóval
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 levél friss zsálya
40 dkg borjúhús
12 dkg pármai sonka
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál vaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A 8 szeletre vágott húst borítsuk be zsírpapírral, és kissé klopfoljuk meg. A szeleteket forgassuk meg lisztben, majd rázzuk le a felesleget.

Tegyünk mindegyikre egy vékony szelet pármai sonkát - prosciuttót -, erre egy zsályalevelet, majd tűzzük össze fogpiszkálóval.

A vajat olvasszuk fel az olajjal egy serpenyőben.

Tegyük bele a hússzeleteket, a prosciutto és a zsálya legyen alul. Magas láng felett mindkét oldalát süssük pirosra.

Sózzuk és borsozzuk meg (de előbb kóstoljuk meg, mert a prosciutto sós). Öntsük hozzá a bort, majd pároljuk további 5-6 percig.

Forrón tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Különösen ízletes, ha kissé megfőzött, majd fokhagymával és vajjal megpárolt spenótot kínálunk hozzá körítésnek.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúkottlet zsályával és prosciuttóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Borjúkottlet zsályával és prosciuttóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter