Paradicsommártás

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Paradicsommártás
Adag: 1 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg paradicsom
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 levél friss bazsalikom
½ csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd feldaraboljuk.

2. A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a szárzellert és a zúzott fokhagymát. 5 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a friss bazsalikomleveleket, az apróra vágott petrezselymet, sót, cukrot, borsot. Fedő alatt 45 percig pároljuk, majd fakanállal összetörjük.

Ha sima állagú szószt szeretnénk, turmixoljuk össze a mártást.

Klasszikus olasz mártás főtt tésztákhoz és burgonyagnocchihoz. Hűtőszekrényben 3-4 napig eláll.
Paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1817 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár