Bazsalikomos paradicsomleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Bazsalikomos paradicsomleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint paradicsompüré
ízlés szerint bazsalikom
1 db burgonya
4 gerezd fokhagyma
½ dl olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és forró olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockára vágott burgonyát, beletesszük a paradicsompürét, kevés vízzel simára keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, rászórjuk a bazsalikomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Puhára pároljuk.

Hagyjuk egy kicsit kihűlni, jól turmixoljuk össze.

Egészítsük ki a megfelelő mennyiségűre (kb. 1–1,2 l), forraljuk fel. Át is szűrhetjük, de nem szükséges. Hidegen, melegen egyaránt tálalható.

Bazsalikomos paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1437 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Bazsalikomos paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
van itthon