Tojás mustármártásban



Elkészítés:
1. A lisztet a vajban kevergetve aranysárgára sütjük. A húslevessel állandóan kevergetve felöntjük, és addig főzzük, amíg sima, sűrű nem lett.
2. Közben a tojást 15 perc alatt megfőzzük. A vizet leöntjük róla, hideg vízzel leöblítjük, és héjastól két konyhai törlőkendőbe csomagoljuk, hogy meleg maradjon. Amíg a tojás fő, a csemegeuborkát lecsepegtetjük és kis kockákra vágjuk.
3. A tejet, a tejszínt, a mustárt meg az uborkát a mustárba keverjük és megforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Sóval, borssal, citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A mártást előmelegített tányérokra szedjük a maradékot előmelegített tálba öntjük.
4. A tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a mártásra fektetjük és kaporral díszítjük. Azonnal tálaljuk.