Rakott paradicsom

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg érett paradicsom
7 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
vagy
7 és fél dkg frissen reszelt edami sajt
10 evőkanál olívaolaj
7 és fél dkg zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
½ csokor bazsalikom
vagy
½ csokor kakukkfű
ízlés szerint őrölt bors
kevés vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kemény, de érett paradicsomot megmossuk, a magházra merőlegesen 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy kerek tűzálló tálat kivajazunk, és a paradicsomszeleteket körkörösen, félig egymásra belerakjuk. Sóval és borssal alaposan megszórjuk.

2. A lila- és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit vékony karikákra, az utóbbit apró kockákra vágjuk. Az egészet a paradicsomra szórjuk.

3. A fűszernövényeket megmossuk, és nagyon óvatosan szárazra töröljük. A leveleket lecsipkedjük, és éles késsel összeaprítjuk.

4. A fűszernövényeket a sajttal, a zsemlemorzsával és az olajjal krémesre keverjük, óvatosan ízesítjük (a sajt érettségétől függően nagyon erőteljes zamatú lehet), és a paradicsomra simítjuk.

5. A forró sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat) 30 percig sütjük, mialatt a sajt-zsemlemorzsa-keverék szép barna lesz. Sült bárányszelethez vagy egyszerűen kenyérrel is nagyon finom.

Aki szereti a csípőset, egy összevágott chilipaprikát is a paradicsomra szórhat.
Rakott paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2733 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
(IMP AB/Mester Kiadó)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az elkészítésükhöz. Olyan receptek közül válogathatunk, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetők, az ételek mégis finomak... bővebben...
Kép nélkül
Rakott paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
(IMP AB/Mester Kiadó)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az elkészítésükhöz. Olyan receptek közül válogathatunk, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetők, az ételek mégis finomak... bővebben...
szólj hozzá, értékelj