Aranygaluska borsodóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Aranygaluska borsodóval
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált dió
5 dkg porcukor
2 dl tej
5 db tojás
3 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
1 csipet
A borsodóhoz:
½ db citrom
2 dl víz
5 db tojás
1 darabka fahéj
5 szem szegfűszeg

Elkészítés:

1. Az élesztőt kevés, langyos, cukrozott tejben futtasd föl. A tojások sárgáját a vajjal és porcukorral keverd habosra. Apránként szórd bele a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, egy kis sót, és annyi langyos tejet, hogy inkább lágy, mint kemény tésztát kapjál.

2. Alaposan dolgozd ki, majd meleg helyen hagyd a duplájára kelni. Ha megkelt, a maradék vajat olvaszd fel, és ebbe mártogatott kanállal szaggasd ki a tésztát.

3. Minden galuskát hempergess meg kristálycukorral összekevert darált dióban, vajjal kikent tepsibe, szép sorjában ültesd egymás mellé őket, és újra csak keleszd egy félórácskát.

Előmelegített sütőben, szép aranysárgára süsd.

4. Amíg ígéretes illatokat küld feléd a sütőből, hasznosítsd magad a borsodó elkészítésében: a bort vízzel, a cukor felével, a citrom héjával és a fűszerekkel forrald fel. Az egész tojásokat keverd habosra a cukor másik felével, majd lassan adagold hozzá a forralt bort. Gőz fölött addig kavargasd, amíg besűrűsödik.

Szalonképes vendégeknek adagold tányérokra az aranygaluskát, és mártásos edénykében külön kínáld a borsodót. Meghitt baráti körben engedélyezheted a kézzel-lábbal történő, igen vidám hangulatot teremtő "tunkolósdit".
Aranygaluska borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sikerkonyhák, sikerreceptek ,
Sikerkonyhák, sikerreceptek
(Publex Kiadó, 1991)

Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnek főzni. És azoknak, akik tudnak is. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretik a mulatságos malőröket. És azokról, akik túlélték. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnek vendéglőbe járni. És... bővebben...
Aranygaluska borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sikerkonyhák, sikerreceptek ,
Sikerkonyhák, sikerreceptek
(Publex Kiadó, 1991)

Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnek főzni. És azoknak, akik tudnak is. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretik a mulatságos malőröket. És azokról, akik túlélték. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnek vendéglőbe járni. És... bővebben...
recepttár