Satay zöldségleves

| Satay szószos zöldségleves receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Satay zöldségleves
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és ⅓ dl satay-szósz
17 és fél dkg ceruzabab
17 és fél dkg koktélparadicsom
45 dkg újburgonya
10 dkg fejtett bab
igény szerint pita

Elkészítés:

Ennek az egyszerű levesnek egy üveg amerikai mogyoróból készült satay-szósz az alapja. A burgonyát héjastól 2,5 cm-es darabokra, a sárgarépát pedig hosszában négyfelé, majd keresztben kisebb darabokra vágjuk. A burgonyát és a sárgarépát közepes nagyságú lábasba tesszük, ráöntünk 8, 5 dl vizet, és belemorzsoljuk a leveskockát. Felforraljuk, kevergetjük, hogy a kocka szétolvadjon, aztán fedő alatt 10-12 percig főzzük, amíg a zöldség majdnem megpuhul. Beletesszük a ceruzababot, és a fejtett babot is, és még 2 percig főzzük. Belekeverjük a satay-szószt, és még 3-4 percig lassú tűzön főzzük. Végül a paradicsom kerül bele, de azzal már csak összemelegítjük. Meleg pitával tálaljuk.

A ceruza- és a fejtettbabot tanácsos a burgonyával együtt elkezdeni főzni, de még jobb ha pár perccel korábban tesszük a levesbe, mint a burgonyát, mert így készítve biztosan kemények maradnak. Az újburgonya héja sütve igen, de főzve nem túl gusztusos, tanácsos meghámozni főzés előtt.

Satay szósz

Satay szósz
1 mokkáskanál őrölt koriander
0.5 db leve citrom
0.5 dl fehér szójaszósz
4 gerezd zúzott fokhagyma
0.5 dl szezámolaj
0.5 dl rizsecet
1 mokkáskanál fehér gyömbérpor
ízlés szerint

1. A mogyorószemeket szárazon megpirítjuk.

2. A chilipaprika zöld szárát (ha kevésbé csípősen szeretjük, a magjait is) eltávolítjuk.

3. Minden hozzávalót összekeverünk és pépessé turmixolunk. Lehűtve tálaljuk.

Satay zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1259 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Satay zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
cikkek

Kapcsolódó receptek (satay-szósz összetevők alapján)