Levendulamézes sült kacsamellfilé

Canette laquée au miel de lavande

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Levendulamézes sült kacsamellfilé
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db fiatal kacsa
igény szerint levendulaméz
1 teáskanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint babérlevél

Elkészítés:

Mindkét kacsát vágjuk félbe. Vágjuk le róla a melle húsát, és a bőrét kenjük be mézzel, majd tegyük félre.

Tisztítsuk meg a zöldséget, és vágjuk kockákra.

Tegyük fazékba a kacsák megmaradt részével és a csokorba kötött fűszernövényekkel, öntsük fel vízzel, és 90 percen át főzzük alacsony hőfokon.

Az így keletkező alaplét sózzuk, borsozzuk, és szűrjük le. Szedjük le a tetejéről a fölösleges zsiradékot.

Melegítsük a sütőt 190 fokra. Serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, amíg a méz aranybarna színűre karamellizálódik.

Tegyük 5 percre a forró sütőbe, majd vegyük ki, és 10 percre tegyük félre. Vegyük ki a kacsamellet a serpenyőből, és tartsuk melegen a sütőben.

A serpenyőben maradt szaftot adjuk az alapléhez, és forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Keverjük bele a vajat.

Rendezzük el előmelegített tányérokon a kacsamelleket, öntsünk rá a mártásból, és azonnal tálaljuk.

Kínáljunk hozzá burgonyát, párolt paradicsomot vagy paprikát.
Száraz rozé illik hozzá.
Levendulamézes sült kacsamellfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Levendulamézes sült kacsamellfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
hírlevél