Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc

Rable de lapin farci a la tapenade

| Töltött nyúlgerinc receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
Az olajbogyókrémhez:
10 dkg kimagozott fekete olívabogyó
2 és fél dkg szardella
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. Csontozzuk ki a nyúlhúst. A csontokat törjük darabokra, és hirtelen pirítsuk meg egy serpenyőben.

2. Tisztítsuk meg és vágjuk kockákra a répát, a hagymát és a zellert. Adjuk hozzá a zöldséget és a csokorba gyűjtött zöldfűszereket a csonthoz, töltsük hozzá a bort, és forraljuk fel. Adjunk hozzá egy kevés vizet, és főzzük fedő nélkül kb. 20 percig, majd az így készült alaplét szűrjük le.

3. A krémhez törjük össze fűszermozsárban az olajbogyót, a szardellát és a megtisztított fokhagymát, dolgozzuk össze, amíg homogén pürét nem kapunk.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk le a filéhúst (a bordák közötti keskeny húscsíkokat is) a nyúlhúsról, sózzuk, borsozzuk a belsejét, és kenjük be az olajbogyókrémmel.

5. Ezután tekerjük a vékony húscsíkot a filé köré, és kötözzük össze konyhai kötözővel.

6. Hirtelen körös-körül pirítsuk meg olívaolajon, majd a sütőben süssük 15 percig, és időről időre locsoljuk meg a saját levével.

7. Kapcsoljuk ki a sütőt, hagyjuk benne még 10 percig a húst, majd tegyük félre.

8. Adjuk az alaplét a hús levéhez. Keverjünk 1 evőkanál olajbogyókrémet a mártáshoz, és kóstoljuk meg.

A nyúlgerincet a sütőben melegítsük át, szeleteljük fel, öntsük rá a mártást, és tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1160 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Olajbogyókrémmel töltött nyúlgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
szólj hozzá, értékelj