Szardellapaszta provence-i módra

Anchouiado

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellapaszta provence-i módra
Eszközök: grillrács, kés
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 db szardella
1 db bagett
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
kevés ecet

Elkészítés:

1. Öblítsük le többször hideg vízben a sós lét a szardelláról, míg el nem veszíti sós ízét.

2. Filézzük ki a halakat, itassuk le róluk a vizet, és rendezzük el egy tányéron.

Locsoljuk meg olívaolajjal, ízesítsük kevés borssal, és szórjuk meg finomra aprított fokhagymával.

3. Ha az íze úgy kívánja, egy kevés ecetet is önthetünk rá.

4. Vágjunk a kenyérből 8 darab 2 cm vastag szeletet, majd mindegyik szeletre tegyünk 1-1 szardellafilét.

5. A maradék kenyeret vágjuk kockákra, de előbb távolítsuk el a héját.

Ezekkel a kenyérkockákkal itassuk fel a felesleges olívaolajat: nyomkodjuk a kenyérszeleteken lévő szardellafilékre úgy, hogy minél több szardellapaszta préselődjön a kenyérkockákba.

6. A kenyérszeleteket pirítsuk meg alaposan, lehetőleg parázs fölött.

Ez a fogás szabadtéri sütés-főzés alkalmával ízlik a legjobban, a provence-i levegő és a tenger sós illatával kísérve...
Szardellapaszta provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Szardellapaszta provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
van itthon