Sajtos zöldségkrémleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos zöldségkrémleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 dkg cheddar sajt
50 dkg kockára vágott vegyes zöldség
2 és fél dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 db burgonya
1 liter zöldségleves
igény szerint kruton

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel a vajat és az olajat, majd fonnyasszuk benne aranysárgára a vöröshagymát. Adjuk hozzá a többi zöldséget (vegyes gyökérzöldség: pl. zeller, paszternák, fehérrépa, sárgarépa) is, és keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, időnként megkeverve addig pároljuk, majd pirítjuk, míg színesedni nem kezd.

Öntsük rá a zöldséglevest, majd a burgonyát és forraljuk fel, aztán lefedve főzzük 20 percig, hogy a zöldség megpuhuljon.

Turmixoljuk krémesre. Közben a sajt felét reszeljük le, a többit pedig vágjuk kis kockákra. Újra melegítsük fel a levest a lábasban, adjuk hozzá a reszelt sajt nagyobb részét és a sajtkockákat, s állandó keverés mellett olvasszuk fel. Utána keverjük bele a mustárt, és ha szükséges, fűszerezzük utána. Merjük levesestálkákba, szórjuk a tetejére a sajtos krutont és a megmaradt reszelt sajtot.

A pirított kenyérkocka, a kruton (crouton) úgy készül, hogy a kis kockákra vágott kenyérre kevés olajat teszünk és forró sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Félidőben reszelt sajtot szórunk a tetejére, s ráolvasztjuk.
Tálalhatjuk úgyis, hogy kenyérszeletekből és a sajtból sajtospirítóst készítünk, melyet a tányérokba helyezünk és erre merjük rá a levest.
Sajtos zöldségkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Sajtos zöldségkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
facebook