Pesztó genovai módra

Pesto a la Genovese

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: turmixgép
Eljárások: turmixolás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 csokor bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
5 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt pecorino sajt
vagy
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összeturmixoljuk. Főtt tészták, gnocchi ízesítésére, tojás, hal és fehér húsokból készített ételek mellé mártásként, szendvicsek készítésekor és mártogatóként használható.

A fenyőmaggal készült pesto Észak-Olaszország Liguria tartományából és annak fővárosából, Genovából származik. Hagyományosan trenettével (a mi keskeny metéltünkhöz hasonló tészta) tojással gyúrt tésztafélével tálalják, amely a fetuccinére hasonlít. Mártásként gnocchihoz, húsokhoz és halakhoz használhatjuk. Mártogatónak is jó. A pestó jól variálható. Számtalan változata létezik.
Pesztó genovai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1535 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Pesztó genovai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

szólj hozzá, értékelj