Kakastaréj

| Sült szalonna receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Eszközök: séfkés, serpenyő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg húsos füstölt szalonna
1 dkg édes fűszerpaprika
szükség szerint zsír

Elkészítés:

1. A szalonnát a bőrével együtt 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd keresztbe fordítva a bőrig beirdaljuk.

2. Kevés forró zsírban, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. A bőr sütés közben ívesre pöndörödik.

3. A bőr végén lévő pörcöket félig fűszerpaprikába mártjuk. Főzelékek ízletes gyors feltétjeként vagy sültek, töltött káposzta, fatányéros stb. díszítésére használjuk.

A nedves pácolással készített szalonnák sütéskor nyúlóssá válnak. Megpróbálhatjuk a baconszalonna szeleteket, bő forró olajban lassan, ropogósra sütni. De! A hagyományosan készített, húsos füstölt szalonnából lehet igazi ropogós pörcöt sütni.
Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kakastaréj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4145 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Kakastaréj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

cikkek