Zöldségleves gazdagon



Elkészítés:
Az olajon a cukorral megpirítjuk a leveszöldségeket, a gombát, a karalábét és a zöldborsót. Amikor a zöldségek zsírjukra sültek megszórjuk kanálnyi liszttel.
1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Egy pillanatig pirítjuk, majd felöntjük a csontalaplével. Hozzáadjuk a beirdalt vöröshagymát, a burgonyákat és a teatojásba zárt fűszereket. Az utóbbikat a zöldséggel együtt piríthatjuk is. Így jobban "kijön" az ízük.
Lassan, pezsegtetve főzzük. Amikor a burgonya megfőtt kivesszük a levesből és összetörjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a vajat és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk, feldaraboljuk és mogyorónyi gombócokká formázva a levesbe főzzük.
A spárgát a leves elkészülte előtt 8-10 perccel tesszük a levesbe. Tejföllel tálaljuk.