Vaníliakrém
Crema frangipane



Elkészítés:
1. A vaníliarudat hosszában hajtsuk félbe, kaparjuk ki belőle a velőt, és a rúddal együtt tegyük a tejbe, majd hevítsük forrpontig.
2. Egy nagyobb lábasban verjük habosra a 3 tojássárgáját, a 2 tojást, a sót meg a cukrot (lehetőleg kézi habverőt használjunk hozzá, ne robotgépet).
3.Apránként keverjük bele a lisztet, és lassan öntsük hozzá a forró tejet.
4.A krémet habverővel való állandó verés közben kb. 3 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vajat.
5.Hagyjuk a krémet kihűlni, közben többször keverjük át.
6.A vaníliakrémet töltsük üvegtálkákba, és tegyük hűtőszekrénybe.
7.A bogyós gyümölcsöket (málna, ribizli, szeder) tisztítsuk meg, és a hideg krémmel tálaljuk.