Túrólepény citromsörbettel

Biscotti di ricotta con sorbet

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sovány tehéntúró
20 dkg liszt
4 adag sörbet
2 db tojás
4 szál citromfű
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
7 és fél dkg kristálycukor
szükség szerint zsír

Elkészítés:

1. A túrót göngyöljük egy konyharuhába, és erőteljesen nyomkodjuk ki.

2. Készítsünk belőle sima tésztát az átszitált liszttel, a tojásokkal, a vaníliás cukorral meg a narancslikőrrel.

3. A zsiradékot forrósítsuk fel egy serpenyőben, egy kanállal szaggassunk ki galuskákat, tegyük a zsiradékba, nyomkodjuk laposra, és süssük aranysárgára.

4. Rakjuk egy tálra, borítsuk be a citromsörbettel, és citromfűvel díszítve azonnal tálaljuk.

Szörbet

Szörbet
1 db citrom
1.5 dl víz

1.A cukrot öntsük egy edénybe a vízzel együtt, és 5-6 percig hagyjuk lobogva forrni.

2.Miután teljesen kihűlt, öntsük a citromlével savanyított gyümölcsvelőhöz.

3.Töltsük lapos tálakba, és fagyasszuk le. Mikor félkemény, a habverővel ismét verjük át gyorsan, erőteljesen.

4.Töltsük dekoratív poharakba, fagyasszuk meg teljesen, majd szedjük ki a hűtőből, és tálaljuk.

Túrólepény citromsörbettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 516 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Túrólepény citromsörbettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
twitter