Bazsalikomos pesto

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: botmixer, keverőtál, mozsár
Eljárások: turmixolás, zúzás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 púpozott evőkanál fenyőmag
5 csokor friss bazsalikom
10 dkg reszelt pecorino sajt
vagy
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 csapott evőkanál kapribogyó
5 gerezd fokhagyma
10 szem kimagozott olajbogyó
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A kapri és az olajbogyó kivételével az összes hozzávalót összeturmixoljuk. Tojás, hal és fehér húsokhoz mártásként, mártogatóként vagy frissen kifőtt tésztára öntjük és a kaprival és az olajbogyóval díszítjük. Csak friss bazsalikomból és jó minőségű extraszűz olívaolajból érdemes készíteni. Úgy tartják, hogy készítésekor fém eszköz nem érhet hozzá. Amennyiben hagyományosan készítik fa-, üveg-, márvány- vagy mázatlan cserépmozsárban morzsolják össze a hozzávalókat.

Ez a genovainak is nevezett mártás az olaszországi Liguriából származik.
Bazsalikomos pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 920 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Bazsalikomos pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

most van szezonja