Eper zöld borssal

Fragole al Pepe

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eper zöld borssal
Eszközök: habverő, kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg friss földieper
2 evőkanál egész zöldbors
2 dl fehérbor
4 evőkanál kristálycukor
1 pohár tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál pisztácia

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg, és jól csepegtessük le. A nagyobb szemeket vágjuk félbe.

2. A zsiradékot forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.

3. Öntsük fel a fehérborral, és oldjuk fel benne a cukrot.

4. A zöld borsszemeket adjuk hozzá és lassú tűzön főzzük egy kicsit.

5. Az epret keverjük az öntetbe. Ízesítsük Amarettóval.

7. Adagoljuk ki a vaníliafagylaltot.

8. Osszuk el rajta az eperszemeket.

9. Borítsuk be a vaníliás cukorral keményre vert tejszínhabbal.

10. Pisztáciával megszórtan tálaljuk.

A hozzávalóknál nem szerepel "zsiradék", amit a cukor karamellizálásához kellene használnunk. Ha zsiradékban akarunk karamellizálni itt csak vaj lehet a zsiradék, az se legyen több egy diónyinál, de zsiradék nélkül is karamellizálhatjuk a cukrot. Csak arra vigyázzunk hogy halvány barna színű legyen, ha megég keserű lesz. Amikor a borral és a borssal kicsit beforraltuk az öntetet még forrón hozzáadhatjuk az epret. Utána alaposan hűtsük ki mielőtt tálalnánk. A fagylaltot tegyük a tálka közepére és öntsük körbe az epres öntettel. Tetejére jöhet a tejszínhab és végül néhány szép, félretett friss eperszem és a pisztácia. Még látványosabb lesz néhány levél citromfűvel díszítve.
Lehetőleg puha, konzerv zöldborsot használunk a fogás elkészítéséhez.
Eper zöld borssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1609 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Eper zöld borssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
cikkek