Eper zöld borssal
Fragole al Pepe
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg, és jól csepegtessük le. A nagyobb szemeket vágjuk félbe.
2. A zsiradékot forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.
3. Öntsük fel a fehérborral, és oldjuk fel benne a cukrot.
4. A zöld borsszemeket adjuk hozzá és lassú tűzön főzzük egy kicsit.
5. Az epret keverjük az öntetbe. Ízesítsük Amarettóval.
7. Adagoljuk ki a vaníliafagylaltot.
8. Osszuk el rajta az eperszemeket.
9. Borítsuk be a vaníliás cukorral keményre vert tejszínhabbal.
10. Pisztáciával megszórtan tálaljuk.
A hozzávalóknál nem szerepel "zsiradék", amit a cukor karamellizálásához kellene használnunk. Ha zsiradékban akarunk karamellizálni itt csak vaj lehet a zsiradék, az se legyen több egy diónyinál, de zsiradék nélkül is karamellizálhatjuk a cukrot. Csak arra vigyázzunk hogy halvány barna színű legyen, ha megég keserű lesz. Amikor a borral és a borssal kicsit beforraltuk az öntetet még forrón hozzáadhatjuk az epret. Utána alaposan hűtsük ki mielőtt tálalnánk. A fagylaltot tegyük a tálka közepére és öntsük körbe az epres öntettel. Tetejére jöhet a tejszínhab és végül néhány szép, félretett friss eperszem és a pisztácia. Még látványosabb lesz néhány levél citromfűvel díszítve.
Lehetőleg puha, konzerv zöldborsot használunk a fogás elkészítéséhez.