Palacsinta mandarinnal
Crépe Suzette, Crespelle con Mandarini



Elkészítés:
1. Keverjünk sima tésztát a tojásokból a tejjel, az ásványvízzel, a liszttel, a cukorral és a sóval.
2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot, és süssünk vékony palacsintákat.
3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.
4. A reszelt citromhéjat, a fehérbort meg a narancslikőrt adjuk hozzá, és addig főzzük, míg a cukor felolvad benne.
5. Tegyük bele a filézett mandarint, és forrósítsuk fel.
6. Töltsük meg a palacsintákat a fagylalttal meg a mandarinnal, rendezzük tálra, töltsük rá az öntetet, és azonnal tálaljuk.
7. Egy tejszínhabpöttyel és hajszálvékony csíkokra metélt narancshéjjal díszítsük.