Palacsinta mandarinnal

Crépe Suzette, Crespelle con Mandarini

| Mandarinos palacsinta receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palacsinta mandarinnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
2 és fél dl tej
10 dkg liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 csipet
5 evőkanál ásványvíz
igény szerint olaj
Tálaláshoz:
2 evőkanál vékonyra szeletelt narancshéj
ízlés szerint tejszínhab
Töltelékhez:
1 doboz mandarinkonzerv
1 dl fehérbor
2 evőkanál vaj
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Keverjünk sima tésztát a tojásokból a tejjel, az ásványvízzel, a liszttel, a cukorral és a sóval.

2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot, és süssünk vékony palacsintákat.

3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.

4. A reszelt citromhéjat, a fehérbort meg a narancslikőrt adjuk hozzá, és addig főzzük, míg a cukor felolvad benne.

5. Tegyük bele a filézett mandarint, és forrósítsuk fel.

6. Töltsük meg a palacsintákat a fagylalttal meg a mandarinnal, rendezzük tálra, töltsük rá az öntetet, és azonnal tálaljuk.

7. Egy tejszínhabpöttyel és hajszálvékony csíkokra metélt narancshéjjal díszítsük.

Palacsinta mandarinnal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3319 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Palacsinta mandarinnal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
most van szezonja