Húsgolyócskák

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsgolyócskák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál édes pirospaprika
2 db zsemle
1 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint zsemlemorzsa
igény szerint olaj

Elkészítés:

A húst daráljuk le, a hagymát vágjuk apróra, és egy kis olajban pároljuk meg.

A zsemléket áztassuk be vízbe vagy tejbe (száraz zsemle is jó). Ha megpuhult, jól kinyomkodjuk, és tálba tesszük.

Hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a hagymát, majd sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük. Jól összedolgozzuk. Ha lágy, adunk hozzá kevés zsemlemorzsát. Dió nagyságúra formázzuk.

Forró olajban szép pirosra sütjük. A kész húsgolyókat felhalmozzuk egy salátával díszített tálra.

Melegen vagy hidegen tálalható, kínálhatjuk mustárral, ketchuppal, paprikával, paradicsommal.

Kékfrankos bort kínáljunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Húsgolyócskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1076 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Húsgolyócskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
twitter