Húsgolyócskák
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
igény szerint zsemlemorzsa
igény szerint olaj
Elkészítés:
A húst daráljuk le, a hagymát vágjuk apróra, és egy kis olajban pároljuk meg.
A zsemléket áztassuk be vízbe vagy tejbe (száraz zsemle is jó). Ha megpuhult, jól kinyomkodjuk, és tálba tesszük.
Hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a hagymát, majd sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük. Jól összedolgozzuk. Ha lágy, adunk hozzá kevés zsemlemorzsát. Dió nagyságúra formázzuk.
Forró olajban szép pirosra sütjük. A kész húsgolyókat felhalmozzuk egy salátával díszített tálra.
Melegen vagy hidegen tálalható, kínálhatjuk mustárral, ketchuppal, paprikával, paradicsommal.
Kékfrankos bort kínáljunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.