Túrós palacsinta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Túrós palacsinta
Eljárások: kikeverés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg túró
½ dl tejföl
½ db citrom
15 dkg liszt
2 db tojás
1 evőkanál mazsola
2 dl szódavíz
vagy
2 dl tej
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

A lisztből, egy tojásból és a tejből a szokásos módon megsütünk 8 darab palacsintát.

A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a mazsolát, egy tojássárgáját, és belereszeljük egy fél citrom héját.

A tojásfehérjét felverjük, és hozzákeverjük a töltelékhez.

Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, szorosan egymás mellé rakjuk egy kivajazott tepsibe, meglocsoljuk kevés kikevert tejföllel, és középmeleg sütőben megsütjük.

Porcukrot szitálunk rá, és melegen tálaljuk.

Túrós palacsinta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Túrós palacsinta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
pinterest