Szarvasi gombás harcsapaprikás túrós csuszával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szarvasi gombás harcsapaprikás túrós csuszával
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg csiperkegomba
35 dkg harcsafilé
vagy
12 és fél dkg túró
20 dkg csuszatészta
3 dkg liszt
1 dl tejföl
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A harcsafiléket 2x2 cm-es kockákra vágjuk, lesózzuk és állni hagyjuk.

2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk, benne a finoman apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, belerakjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és kis ideig pároljuk.

3. Ezt követően megszórjuk édesnemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és vízzel azonnal felengedjük, sóval, csipetnyi borssal ízesítjük.

4. Ezt az alaplevet nagyjából 60 percen át főzzük lassú tűzön, majd belehelyezzük a harcsakockákat, tejfölös habarással sűrítjük, kiforraljuk és azonnal tálaljuk.

5. Köretként a tésztából, a túróból és a szalonnadarabokból készített tepertős túrós csuszát adunk.

Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Túrós csusza

Kép nélkül
40 dkg csuszatészta
10 dkg kockára vágott szalonna
30 dkg tehéntúró
1 kávéskanál olaj
2 dl tejföl
1 késhegynyi pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A tésztát forró, sós vízben 1 kávéskanál olajjal kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírját kisütjük, a pörcöket kivesszük, félretesszük. A tésztát a szalonnából kisült zsírra kiszedjük, és jól átforrósítjuk.

3. Átmelegített tálra tálaljuk, megszórjuk az elmorzsolt, kissé megsózott, borssal meghintett túróval, meglocsoljuk gyengén megmelegített tejföllel, a tetejére tesszük a szalonnapörcöt, a pirospaprikával színesítjük, és azonnal forrón tálaljuk.

Szarvasi gombás harcsapaprikás túrós csuszával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül Szarvas-Fish Kft.
reklám szórólap

Szarvasi gombás harcsapaprikás túrós csuszával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kép nélkül Szarvas-Fish Kft.
reklám szórólap

twitter