Túrós rétes

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Túrós rétes
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg túró
1 evőkanál mazsola
1 db réteslap
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
2 dl tejföl
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg vaj

Elkészítés:

1. A túrót, a cukrot, a tojássárgáját, a mazsolát, az egy deciliter tejfölt és egy kis reszelt citromhéjat jól összedolgozzuk. (Ha túl híg a töltelék, tegyünk a túróba egy kis búzadarát.) Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan összekeverjük.

2. Szétterítjük a réteslapokat, olvasztott vajjal megkenjük, és zsemlemorzsával meghintjük, elterítjük rajta a túrót, felcsavarjuk, és forró sütőben kisütjük.

3. Sütés után 5–10 percet állni hagyjuk, rézsútosan felszeljük, vaníliás cukorral megszórjuk, és tejföllel tálaljuk.

Túrós rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4146 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Túrós rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
vegetáriánus ételek