Piskótatekercs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Piskótatekercs
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg liszt
ízlés szerint lekvár
2 dkg vaj
4 db tojás
1 késhegynyi sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat feltörjük, és különválasztjuk a sárgákat és a fehérjéket.

A cukor kétharmadát hozzáadjuk a sárgákhoz, és jól kikeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzákeverjük a megmaradt cukrot.

Beletesszük a kikevert tojássárgákat, összedolgozzuk, végül óvatoson belekeverjük a lisztet.

Kivajazott tepsiben vagy sütőpapíron 1–1,5 cm vastagra elterítjük. Előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.

Lekvárral megkenjük, zsírpapírba csomagolva (még melegen) feltekerjük, kihűtjük. Ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeljük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Piskótatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1897 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Piskótatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
most van szezonja