Piskótatekercs
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
A tojásokat feltörjük, és különválasztjuk a sárgákat és a fehérjéket.
A cukor kétharmadát hozzáadjuk a sárgákhoz, és jól kikeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzákeverjük a megmaradt cukrot.
Beletesszük a kikevert tojássárgákat, összedolgozzuk, végül óvatoson belekeverjük a lisztet.
Kivajazott tepsiben vagy sütőpapíron 1–1,5 cm vastagra elterítjük. Előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.
Lekvárral megkenjük, zsírpapírba csomagolva (még melegen) feltekerjük, kihűtjük. Ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeljük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.