Túrógombóc

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrógombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg búzadara
50 dkg tehéntúró
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg zsemlemorzsa
½ dl olaj
2 dl tejföl
3 db tojás
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint

Elkészítés:

A túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a tojást, és jól összekeverjük.

Egy jó órát pihentetjük, majd 4-5 cm nagyságú golyókat formázunk.

Forró, enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzzük a gombócokat. Szűrővel kiszedegetjük, és az olajon aranysárgára pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.

A túrógombócot forrón tálaljuk, tejfölt és porcukrot kínálunk hozzá.

Túrógombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Túrógombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
pinterest